dimecres, 3 d’agost del 2011

Immersions al Cap de Creus. Una passada!

Doncs vàrem quedar amb la gent de Mateua i amb l’Esquitx ens vam plantar al Cap de Creus en uns 45 minuts.

La boira tapa la costa


El dia estava una mica tapat, i la boira no deixava veure gairebé res a la costa.

Un pescador torna a port


Un pescador que va cap al port se’ns creuà només sortir del port, la mar estava com un plat.

 

De sobte s'obrí una petita escletxa per la que s'escapava un raig de Sol. Un avançament del bon dia que ens trobaríem. 
Un raig de sol a L'Escala




Companys d'immersió


Xino-xano i anar fent. L'Isaac, seriós en el seu rol de patró. Els companys anar ultimant els detalls i gaudint de la travessia.


La Ju






Anècdota: l'home amb ulleres a la dreta (francès) va deixar penjat el seu company d'immersió (alemany, davant seu amb gorra) i va venir amb nosaltres. El pobre alemany va sortir a buscar-lo a superfície.

Cap de Creus




Per fi arribem al cap de Creus. Abans hem passat a prop d'on descansa el Saint-Prosper. Un munt de vaixells amb pescadors de canya ens ho va indicar.



Un pop de bona mida








I comencem la immersió a El Gat. Una immersió espectacular, plena de vida. A més vàrem tenir sort, perquè no hi havia corrents i la visibilitat era força bona.




Gorgonies...





... més gorgonies
Un munt de gorgònies que donaven la ambientació perfecte al ball de neros, sards i demés fauna de bona mida que ens vàrem anar trobant.




Una mola d'espetons
  

I per acabar la immersió, com qui no vol la cosa, una immensa mola d'espetons, que semblava que ens volien fer companyia al cap de l'àncora!!






Els espetons a prop del cap











D'això l'ordinador en diu SURF






Un temps d'espera prudencial per a dessaturar-nos. Tothom va fer una mica de deco a El Gat. I molts faríem molta deco després, però encara no ho sabíem!






Anècdota: el noi que està d'esquena i el xicot davant seu amb el neoprè posat (ambdós alemanys) estan a punt de menjar-se una deco d'un quart d'hora. El motiu: fer el tonto al cap de l'àncora situada a més de 20 metres en una successiva on l'anterior va acabar amb deco.

Baixem?


La següent immersió va ser a El Bisbe. Una capbussada molt tranquil·leta amb raconets per anar mirant.
Bona visibilitat!








  

La visibilitat també  va ser molt bona. I tampoc vàrem patir corrents.
Anar mirant












Una morena a El Bisbe




També hi vàrem trobar vida de bona mesura, com aquesta morena, que estava just al punt on vàrem comença el reton cap al vaixell. 






La puta deco de 10 minuts!


Tot i que vaig fer la immersió per sobre de la cota de la Ju i només vaig passar dels 16 metres en baixar per l'àncora, ella va arribar neta, i jo encara no sé perquè collons el meu ordinador em va castigar amb una deco de 10 minuts!!!! Menys mal que tenia aire de sobres i vaig sortir amb 40 bars.

El parell de llestos que anaven amb nosaltres se'n van menjar una de 15 minutets, però en el seu cas se la van ben buscar, un d'ells va sortir amb el manòmetre a zero. Però amb tot... repetirem!

 El comentari de la Ju: Una capbussada a Cap de Creus i ja queda clar que els parcs naturals són efectius i necessaris. Ja estem enganxats i amb ganes de tornar!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies per deixar el teu comentari.